Χλοοτάπητας

  • Με την άνοδο της θερμοκρασίας αρχίζει να επανέρχεται το καταπράσινο χρώμα του και φεύγει το κατά τόπους καφέτιασμα, που δημιουργήθηκε την διάρκεια του χειμώνα.
  • Με την εμφάνιση των θερμόφιλων ποικιλιών, π.χ. αγριάδα, οι οποίες βγαίνουν από το λήθαργο και εμφανίζουν νέα, τρυφερά και καταπράσινα φύλλα. Αυτό είναι το εναρκτήριο σημάδι, για να ξεκινήσουμε τα κουρέματα. Τρόπος κουρέματος: 
  1. Τις ψυχρόφιλες ποικιλίες, π.χ. φεστούκα, τις κουρεύουμε ψηλά στην τρίτη σκάλα της μηχανής μας, ενώ
  2. Τις θερμόφιλες τις κουρεύουμε χαμηλά στην πρώτη ή στην δεύτερη σκάλα.
  • Ταυτόχρονα αρχίζουμε την λίπανση, με ένα ειδικό λίπασμα για χλοοτάπητες, που μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο, το οποίο είναι βραδείας αποδέσμευσης. Το εφαρμόζετε ανά 45 ημέρες, ενώ αν χρησιμοποιείτε ένα απλό και ισορροπημένο λίπασμα θα πρέπει να το εφαρμόζετε ανά 30 ημέρες.
  • Ρυθμίζουμε το αυτόματο πότισμα, να ποτίζει 2 φορές την εβδομάδα, ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός και φτάνει ο Απρίλιος ποτίζουμε 4 φορές την εβδομάδα.
  • Στην περίπτωση που δεν έχετε κάνει εξαερισμό στο χλοοτάπητα τον χειμώνα, καλό θα ήταν, να το κάνετε αυτή την περίοδο. Για να κάνετε ελαφρύ αερισμό ή dethatch, θα πρέπει η διαδικασία αυτή, να γίνει με μια πιρούνα ή με ειδικά μηχανήματα χειροκίνητα ή μηχανοκίνητα.
  • Αν δεν έχετε χλοοτάπητα, είναι η καλύτερη εποχή για να κάνετε εγκατάσταση, είτε με σπόρο, είτε με έτοιμο σε ρολά. Επειδή η θερμοκρασία ανεβαίνει, η εγκατάσταση με σπόρο αναπτύσσεται γρήγορα σε συμπαγή χλοοτάπητα και η εγκατάσταση έτοιμου ενσωματώνεται καλύτερα και πιο γρήγορα στο χώρο.