Ιδιότητες :

 

  • Ρυθμιστής της χοληστερίνης.

Η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, μειώνει την «κακή» χοληστερίνη(LDL), ενώ αυξάνει την «καλή» χοληστερίνη(HDL).

  • Ρυθμιστής του σακχάρου.

Η κατανάλωση μιας χούφτας αμυγδάλων πριν από κάθε μεγάλο γεύμα, βοηθά στο να κρατηθούν σε φυσιολογικά επίπεδα, οι τιμές του σακχάρου.

  • Προστασία της καρδιάς.

Η περιεκτικότητα των αμυγδάλων σε μαγνήσιο, βοηθά στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος με αποτέλεσμα την διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. Τα υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπών και η μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδοτικά(βιταμίνη Ε),βοηθούν τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.

  • Βοηθά σε γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Η κατανάλωση αμυγδάλων, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε έλαια, βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του στομάχου, όπως οι καούρες, καθώς ρυθμίζει την οξύτητα των πεπτικών υγρών.

  • Βοηθά στην καλή υγεία του εγκεφάλου.

Λόγω της περιεκτικότητας των αμυγδάλων σε ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη, βοηθούν στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος ενώ παράλληλα, ενισχύουν την δραστηριότητα του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer.

  • Βοηθά στον έλεγχο του βάρους.

Κλινικές μελέτες, έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν αμύγδαλα, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος σε σχέση με αυτούς που δεν καταναλώνουν αμύγδαλα ή τα καταναλώνουν σπάνια.